Jak ziskat zaruku na N-Gage vyhrane v NG?

Napsal dne Dub 30, 2004 na Blog | 0 komentářů

Mnoho lidi se pta, jak je to se zarukou na telefony Nokia N-Gage vyhrane v letosni Nokia Game. Zarucni listy nejsou potvrzene a ne vzdy vam je v servisu vemou. Pokud se nejedna o jednoduche nahrani noveho firmwaru, ale o slozitejsi postup, budou chtit zarucni list (aby vedeli, kdo jim to ma proplatit). Jak se tedy da potvrdit a jak jsem postupoval vam prinasim v tomto navodu.

Skombinovano s postupem, jak jsem nechal v servisu vymenovat flashku …

Jednoho krasneho rana mi odesla Nokia. Zkusenym uzivatelum staci, ze jsem se nedostal na Cecko, na kontakty, nastaveni, sms, app na Cecku. Ostatnim, ze ve finale se telefon zapnul a restartoval se. To je takove to, kdyz se tel. rozsviti, ukaze se napis Nokia a pak to zase zhasne, nebo se to parkrat opakuje. V nekterych pripadech staci prehrat firmware, pouzit kod pro restartovani (*#7370#), vyndat baterii, MMC, nebo podrzet tuzku (tlacitko pod nulou) a zapnout telefon. Ale co kdyz nic z tohoto nepomaha? No skocit si pro zarucak a hura do servisu.

Vase cesta nejprve bude smerovat do Prahy na centralu Nokie. Bude lepsi si nejspise predem zavolat, on tam musi take nekdo byt, aby vedel o co jde a aby vam to mohl potvrdit. Telefonni cislo by melo byt na kazdem letacku od Nokie, tusim ze to je +420 2 21 85 51 00. Mozna vas budou trochu prepojovat, ale pokud to bude mozne, zkuste se dostat k pani Ive Hajkove. Pokud tam nebude, zkuste zjistit kdy tam je, nebo se zeptejte na jinou osobu (NG, zaruka a tak .. snad vam poradi).

Ok. dejme tomu, ze ta nekdo bude. Otazka zni, jak se tam dostat. Adresa: Praha, Klimenstka 46 je pekna, ale pro Prazaky to moc nerekne. Tak zkuste zaject metrem na Florenc a odtuj jit na sever severozapad. No bude lepsi, kdyz se predtim kouknete do mapy. Melo by to byt smerem k Vltave. Barak, ktery nelze prehlidnou, jsem prehlidl, ale vam bude stacit, ze JE to opravdu ten velky proskleny. Matouci bude, ze tam zadny napis Nokia neuvidite. Nevadi, je to komplex vice spolecnosti a vy se k te vasi dostanete vchodem do City Centeru, ktery je uprostred (kdyz dete z metra, tak je na leve strane). Projdete dvere a na recepci. Tam muzete slecnu pozadat a brnknout si nahoru, ze uz jako jdete, tak aby tam na vas nekdo cekal. Je tam mistni linka, takze slecna vam da cislo. Pak se uz jen zapisete jako host (jmeno, datum, kam a ke komu jdete) a obdrzite cipovku hosta na pruchod. Pokracujete dal k vytahum (nez tam projdete si cinknete a projdete turniketem). Vyjedte do 5teho patra a tam do leva. Zazvonte a jede vesele dal do Nokie. Tam bude nejlepsi pockat na kreslech vedle krasnych slecen za pultem. U tech prednich byla vystavena (a upevnena) jedna N-Gage, takze si muzete hrat. Az vas tam nekdo odchytne (nebo tam na vas bude primo cekat), predstavte se a hura na zarucak.
Co budete potreba k vyplneni? Tak, hodil by se cesky manual, kam zarucak potvrdit. Take krabice se hodi, protoze se pak muze IMEI nalepit primo z krabice do nej (nalepka B) a nemusi se opisovat. Potom, aby tam nemohl prijit kdokoliv, bude potreba jmena, ktere jste nahlasili, kdyz vam posilali N-Gage z NG (a pokud me pamet neklame, tak se vas na adresu ptala prave pani Hajkova). Radeji mejte sebou i telefon (kdyz uz jdete do servisu), a nick ze hry se taky hodi (pokud ji mate koupenou od jineho NG vyherce). A to je vse. Zarucni list byste meli mit ted potvrzeny a muzete odejit. V servisu si ho budou chtit nejspise okopirovat a nekdy se stane (teda vetsinou, kdyz to nezarizuji ja) vyplneny, takze tam pak dopiste adresu, IMEI (i kdyz je na nalepce), a dalsi veci. Dobre, ze mi vyplnili jen IMEI a jmeno, takze pro nechapave datum prodeje vyplnene neni. Docela dobre na trochu delsi zaruku, ze. No nevadi, dal, sjedte vytahem dolu a zacnete rvat u turniketu, ktery vas nepusti ven. Jste totiz host a ted nemate cinkat ale na prave strane vhodit kartu dovnitr a odejit (tim uplne vpravo). Je to tam napsane, ale kdo by to cetl kdyz okolo chodi tolik peknych asistentek.

Zaruku mate a ted hura do servisu. Muzete jit kamkoliv, CellNet, nebo podobne. Ja byl tam, kde staval driv Celadon (nyni MobilAsk) a bylo to. Nahlaste jen, ze se telefon restartuje a ze nejde zapnout. A nemachrujte (i kdyz na to mate), nemaji to tam moc radi (stejne vy jasne vite, ze o tom vite vic .. vzdyt tam porad neco rvete a jste na foru, tak co). SIMku a MMC si vyndejte (koho by take zajimal vas warez, ehm .. legalne koupene programy, fotky a hudba). Nekdy telefon vezmou BEZ zadniho krytu a baterie, nekdy ho zase chteji. Je to tam dost individualni, takze radeji vyndejte veci predem a pak jim dejte cely telefon. Aspon se nebudete muset tahat se soucastkama. Na pockani (a to vas urcite potesi) do nejspise nebude. V mem pripade mi vyhorela cela flashka a to se jen tak nevymeni (a kdybych nemel zaruku tak by me to stalo 3000 +/-500, fuj). Kdyby slo jen o nejake to resetovani, novy firmware, prosim, to si klidne cekejte. Hodte jim zarucni list a je to. Pokud se jim nebude zdat (nekdo ve foru rikal, ze to neni platny doklad nebo co), tak maj smulu. Reknete, ze jste to vyhral v NG, ze nic vic nemate a pripadne jim dejte cislo na pani Hajkovou / do Nokie, at si to overi. Jee, ja vam na ni nedal cislo? No smula, to vite Xsoft je zkratka Xsoft.

Pokud telefon neni v opravne na pockani, zkuste si za 2-3 pracovni dny zavolat, jestli ho maji opraveny. No oni rikaji zavolejte si, ale mail take neuskodi (kdyz je levnejsi), ze? Nekdy se vam ozvou sami, ale na to bych moc nespolehal. No a az to bude, zajedte si pro nej. Bude jako, novy, spinavy a poskrabany od lednich medvedu, tedy .. mozna s novym fw, vyresetovany, bez sms, tel. seznamu, a nastaveni. Ale bude fungovat, takze co.
Sranda je, ze ted to najednou odchazi plno lidem, ze by Nokia likvidovala stare kousky a nutila vas k prechodu na QDcko? To snad ne, ale koukam, ze na intenzite pouzivani nazalezi. Me se tohle stalo, a moc se tomu tedy nedivim. Sice se o telefon hodne staram, ale pouzivam a testuji ho docela hojne. Na druhou stranu se toto hned den pote stalo s jinym NG telefonem a tam se moc nepouzival. jedine co mel je mozna 1 hra a to je vse. A vyhorel taky. A na treti stranu, N-Gage, co se proleti pres cele kluziste, leti z pulky schodu a navic se vykoupe v louzi, a funguje dal? No to je dost zajimave. A to rikam pravdu.

Takze, doufam, ze vam tento adventuralni navod pomohl. Aspon to nebudu muset opakovat stokrat a doufam, ze jste se pri cteni alespon trochu pobavili a ne jako ja, kdyz cely den litam po Praze a nakonec tam jedu potvrdit jeste 4 zarucaky (a nejen moje).

Zanachat odpověď