Jak nainstalovat Wii Homebrew channel

Napsal dne Zář 2, 2008 na Blog, Security | 0 komentářů

Homebrew_channel_logoMáte konzoli Nintento Wii? Skvěle. A víte, že si na ní už můžete hrát a spouštet aplikace třetích stran? Ne? Pak vězte, že skupiny nadšenců už prolomili nejeden kód a dostali se dovnitr. Nyní mohou pod Wii (a ne jen pod Gamecube jako dříve) pouštět vlastní udělátka.

Co například?

přehrávač DVD (i filmových formátů a hudby)
emulátory všech možných systémů (NES, SNES, Genesis, Gameboy, NeoGeo, ZX Spectrum, nintendo 64, Atari, Sega Saturn, Sega Mega System, Scrumm, MAME…)
hry (Doom, Quake, Tyrian, Šachy, Sudoku, Pong, Snake, Tetris, Solitare, Hledání min .. předělávky jako Duck hunt, .. vlastní hry
utilitky (zálohování a obnova save pro Wii a Gamecube, editace Mii postaviček, webový server, linux..)
dema a blbůstky

homebrew-channel-picA to vše zdarma.

Říkáte, že ale nechcete porušit záruku a instalovat čip?

No .. nemusíte.

Hlavní aplikace (Homebrew channel) se dá nainstalovat přes uprav ený save (uložená pozice ve hře Zelda Twilight princess) a prográmky se ukládají na SD kartu.

Co tedy potřebujete:homebrew-browser

– Wii (to je asi jasné)
– SD kartu (pro instalaci hacku a následné ukládání programů a her)
– hru Zelda Twilight princess
– WiFi (Access point, přes který budete hry stahovat z internetu)

<návod jsem původně napsal pro jeden klub na Nyxu>

Note: testovano na mem Wii, fw: 3.2E, hardwarove starsi kousek, WiiKey 1.9
Info: do zavorek jsem daval informace, ktere nejsou zase tak dulezite (spis jde o zajimavosti. Ne kazdy taky musi byt na vyssi technicke urovni, tak pro jistotu pisi vic..)
Tip: Doporucuji pred zapocatim prace zalohovat si save na Zeldu (pokud nemate, tak budete mit asi problem nebo pujcenou od kamarada 😉
Warning: Je to jasne, ale pro jistotu – vse delate na vlastni riziko, autor (ja ani oni) neneseme zadnou odpovednost. Cili na vlastni nebezpeci ctete dal..

1) Hlavni stranka pro tyhle veci je: http://wiibrew.org/
Postupujte podle navodu (u ktereho je i video) na strance http://wiibrew.org/wiki/Wii_Brew_SD_Installer . Pokud mate fw. 3.3 tak to pujde jen Twilight Hackem. Mam 3.2 ale budu postupovat stejnym zpusobem pres Twilight hack (slo bz to i pres ISO). Puvodni hack byl ve fw. 3.3 opraven, ale existuje uz novejsi, ktery maka.

Stahnete si installer, spustte a postupujte posle instrukci. (pouzil jsem Wii Brew SD Installer 1.4)
– zvolim na jaky disk to chci rozbalit (kopirujete to na pripravenou SD kartu)
– dal nechavam dolni 3 zaskrtle (HB Channel, HB Browser, DVDX)
– volim Twilight hack posle regionu ktery mam (v mem pripade, a vasem asi taky, Europe/Australia)
sd-card-inSoubory jsou nakopirovane a hura na Wii.
(pokud mate problemy s kartou – naformatujte ji na FAT16, pripadne pouzijde formatovaci utilitku z Wiki (je pod instalerem))

2) Potrebujete hodit hackly save (pripravene nyni na karte) do Wii (na karte je v adresari \private\wii\title\rzdp\data.bin – to pro ty, co zalohuji nebo maji na karte mnoho savu. RZDP jde Zelda pro Evropu).
homebrew-channel-installerWii – Data Management – Save Data – Wii – SD Card – Copy … (pokud nebite, kde to je, tak je to tam, kde nastavujete Wii (wifi, typ tv, pozici baru, update .. ale je to prvni obrazovka a ne druha)
Pokud vam to nejde, tak nejspis mate stary save nebo hack jeste ve Wii. Smazte jej z Wii a zkuste to znovu zkupirovat z SD do Wii (pokud mate hack, tak ikonka nemusi vypadat jako Zelda, ale bude mit nejaky TwilightHack napis – bila ikonka, cerny text).

dmp3) Pustime Zeldu a jdeme couvat.
Nahodte Zeldu (poustim z originalky, jak jinak  – poznamka pro lidi bez cipu: dobry ne 😉 to muzete udelat taky). Mela by tam byt jedna ulozena pozice, nahrajte ji a s Linkem zacouvejde. Pokud nemate ridicak, tak si promluvte s tim clovekem pred vami.

4) Instalace HomeBrew
Projelo vam tam taky par stranek textu? Fajn. (Exploit tedy fungoval a app na free-doomkarte taky). Ve verzi 0.8 tu mam na vyber z nekolika zpusobu jak to zrusit nebo potvrdit. Mackam potvrdit (ACCEPT) jednim z nich (A na Wiimote). Potvrzeni – zelene, zruseni – cervene.
Nez to odmacknete, tak berte na pamet ze:
„READ THE DISCLAIMER! In the VERY unlikely case your Wii should be bricked by the installer, this will let you know where you stand in regards to Team Twiizers.“
cili je to na vas – vase Wii (doufam). To odklepnuti je potreba asi 3x, ale hezky v klidu. (bylo by velmi dobre, duck-huntkdybyste v prubehu nic nedelali, nemackali a pokud to dokazete, tak zajistete, aby nevypadl proud 😉

5) A je tam.
Pokud vse slo dobre, tak posledni ikonka v rade je prave Homebrew channel (bilo modra s vlnkama). Pustte jej a asi budete chtit pustit Browser. Ten si natahne z netu aktualni aplikace (seznam, linky, text, obrazky..) a ukaze vam, co si muzete nainstalovat. (v mem pripade se napoprve nepustil, asi inicializace, ale napodruhe sel normalne). Staci mit ve Wii SD kartu a vse se dava na ni (snes-emulatoruz neni potreba jako drive tahat vse pres komp, SD kartu nemusite ani vytahovat). Funguji pekne updaty (jak vlastnich aplikaci, tak HB kanalu i browseru). Vlastne tenhle program funguje jako Shop na virtual konzole z Wii (stahovani, update .. jen je zadara). Seznam je na WiKi.

6) Odinstalace je taky napsana na WiKi – Wii – nastaveni obrazovech (channels), HB a odebrat. Stejny postup jako byste odebirali treba Operu.
mplayer-dvdPokud se nekde v HB aplikaci zaseknete, tak betsinou home funguje (kdyztak mate reset nebo power kabel).
Ta drha aplikace (DVDX) je na prehravani DVD.
D alsi info, ovladani, updaty, FAQ a tak, jsou na WiKi http://wiibrew.org/wiki
Seznam aplikaci – http://wiibrew.org/wiki/Homebrew_applications
Homebrew Browser – http://wiibrew.org/wiki/Homebrew_Browser

Hodne stesti.

Zanachat odpověď