NokiaGame – 50 telefonu misto 100 ?

Napsal dne Pro 13, 2002 na Blog | 0 komentářů

Prectete si kompletni clanek kliknutim na Vice…

Tak jsem se dal do cteni pravidel hry – a zarazily mne celkem 2 veci:

– hrat smi hrac od 16ti let veku

– 100 nejuspesnejsich hracu ziska novy telefon Nokia

Pokud mne pamet neklame, tak v puvodni (anglicke) verzi to bylo nejak takto:

– vekove neomezeno, pro mladsi 18ti let (nebo plnoletost) souhlas zakonneho zastupce

– na vyhru urceno 50 telefonu

Muzes mi, prosim, dat vedet jak to je doopravdy? …(mail pokracuje)

(GM)

Takze odpoved:


Plati pravidla, ktera jsou ted na Nokiagame v cestine. Takze od 16ti let.
Kazda zeme ma svoje vlastni pravidla.
Stejne tak plati i pocet telefonu uvedeny v pravidlech.

Autor: Dyn (Nokia-Game.cz)

Vytazeno z teto diskuze.

Vyjadrete svuj nazor v ankete.


Jinak prosim, zkuste zustat do pondeli v klidu, nez dostaneme vyjadreni od Nokie. Dekuji


Dalsi clanek

-vodem neco pro ty z vas, kteri nevedi o co jde, jedna se o mezinarodni hru poradanou firmou Nokia jiz 3 rok a jejiz hlavni cenou je jeden z nejnovejsich telefonu teto firmy. Teto hry se ucastni spousty hracu z cele Evropy a v tomto rocniku jich bylo vice nez 1 milion.


A ted uz k tematu. Vcera 13. 12. 2002 mezi 16 a 17 hodinou byly oficialne vyhlaseny vysledky NokiaGame 2002. Po jejich zverejneni se objevila euforie u vyhercu telefonu, ktera ovsem u mnohych z nich rychle vyprchala. A mnoho dalsich bylo v obrovskem soku po zjistenim, ze vyhercu – tudiz i cen je pouze 50. Mozna si reknete, ze je to hodne a mate castecne pravdu, ale duvodem rozhorceni je nasledujici cast v obecne zavaznych pravidlech platnych pro Leskou republiku.


5. …. Na zaver Hry budou urceni vitezove, a to v poctu uvedenem v bode 6. V pripade rovnosti bodu obdrzi cenu vsichni hraci, kteri ziskali alespon minimalni pocet bodu nutnych pro danou cenu.
6. 100 nejuspesnejsich hracu Hry vyhraje novy model mobilniho telefonu Nokia.


Pro vasi informovanost bude asi dobre vedet, ze tyto pravidla na strankach se hrou byla „vyvesena“ vice nez 2 mesice a to v tomto zneni!


Tak to jsou fakta, ktera sokovala mnoho vyhercu i tech ostatnich. Ale pojdme se podivat na vec i z jineho uhlu…



Samozrejme se po tomto sokujicim zaveru objevilo mnoho spekulaci a ja zde nektere z nich uvedu.
Jeste na zacatek bych chtel uvest, ze vetsine (alespon myslim) se ani tak nejedna o telefony, ale spis o spravedlnost.


Zamena Recka a Leske republiky?
Duvodem jsou opet zminena pravidla. Zatimco u nas bylo vyhlaseno 50 vitezu misto 100 v Recku to bylo naopak – tedy telefon vyhralo 100 hracu misto v pravidlech uvedenych 50.


Chyba v pravidlech?
Ano i nad touto moznosti se uvazuje. Duvodem je, ze pred zverejnenim pravidel se z jistych zdroju proslychalo, ze pro nasi republiku je urceno 50 telefonu. Ale zde se potom nabizi otazka, jak mohli prehlednout v pravidlech takovy rozdil.


Chyba ve vysledcich?
Pro ucastniky asi ta nejlepsi moznost, ale tezko rict? Ze by opravdu zapomeli na 50 hracu?



No a na zaver takove moje mensi zamysleni …


Vzhledem k mnoho spekulacim i nazorum, o kterych se nyni vedou diskuze, nelze rici jak to dopadne, ale zkusim se zamyslet nad tim jako objektivni osoba – hry jsem se zucastnil.


Jak jiz jsem uvedl nejedna se mi o telefon – jako mnoho jinym – (pro informaci diky chybicce v osudny okamzik jsem se d ofinale nedostal), ale o spravedlnost.
V jedne diskuzi nekdo pouzil termin „poruseni verejneho prislibu“ a to v souvislosti s tim, ze vyhru nelze samozrejme pravne vymahat – jako ostatne u vsech her. Ale na druhou stranu je tu pro Nokii plus, a to ze umoznuje napadnuti vysledku, ale s tim ze bude mit konecne slovo v rozhodnuti (viz nasledujici citace).


22. Hra je doplnkovou hrou poskytovanou zdarma, ktera nevytvari pro spolecnost nokia zadne pravni zavazky. Z tohoto duvodu nenese spolecnost Nokia vuci hraci Hry odpovednost a nema ani zadne zaruky, s vyjimkou pripadu stanovenych zakonem.

29. Neshody tykajici se Hry nebo vznikle v souvislosti s ni budou reseny spolecnosti Nokia. Jakekoli rozhodnuti spolecnosti Nokia bude zavazne a konecne a zadny z hracu nema pravo dalsi pomoci nebo odvolani.


Dalsi myslenkou, ktera je vcelku zarazejici, jsou udaje o celkovych vysledcich ve finale. Tim radici vysledkem je hodnota „majetku“ hrace pocitana z vyhercu (tj. u nas prvnich 50), kde se Leska republika umistila jako 3. stat! S tim uzce souvisi i take casto uvadeny fakt, ze treba Belgie dostala telefonu 100 a je mensi nez LR.


Stat Celkem hodnoty Vyhercu Prumer
1 Suomi 770.158.962 50 15.403.179
2 Polska 1.349.899.710 100 13.498.997
3 Leska republika 664.591.414 50 13.291.828
4 Norge 620.711.679 49 12.667.585
5 Portugal 620.033.039 49 12.653.735
13 Belgique 1.158.107.548 100 11.581.075

No uvidime jak se k tomu Nokie LR postavi, ktera je u zdejsich hracu znama obecne „ochotou“ svych pracovniku (najdou se i svetle vyjimky – jako ostatne vsude), ci pripadne dale primo vedeni spolecnosti ve Finsku.


Myslim si, ze bychom meli nechat trochu casu na vyjadreni odpovednych lidi a timto je k tomu take pripadne vyzyvam, i kdyz jak vim mnoho lidi uz psalo rozhorcene dopisy GameMastrovi i do Nokie, at uz tady ci primo do Finska, takze snad ta vyzva ani neni treba.


Pokud vas toto tema zajima tak vice na Diskuze na Nokia-Game.cz nebo www.pocitac.com.
Z techto stranek jsou i nektere materialy.


Prevzato od: Petra Cvrkala
(clanek vznikl za pomoci n-g.cz diskuse, teto stranka pocitac.com, nokiagame chatu a Petra Cvrkala)

Zanachat odpověď